ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Κόκκινος ξηρός οίνος

Τύπος Οίνου: Κόκκινος ποικιλιακός ξηρός οίνος

Ποικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο (αναμπέλωση 2002) και Μαυρούδι (οικογένεια με κοινό το μαύρο χρώμα του φλοιού τους και ¨βαφτική¨ ιδιότητα) : 60% + 40%.

Οινοποίηση: Ξεχωριστά κάθε ποικιλία. Εκχύλιση για 7-8 ημέρες και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Χαρμάνι, ωρίμανση σε δεξαμενή επί 3μηνο πάνω στις λεπτές λάσπες και εμφιάλωση ώστε να διατίθεται “φρέσκο“.

Χαρακτηριστικά: Ζωηρό ρουμπινί χρώμα. Αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων (κεράσι, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο). Στη γεύση τα φρούτα ισορροπούν μεταξύ φρεσκάδας και ωριμότητας, με πολύ μαλακές τανίνες και επίγευση με αίσθηση λεβάντας.

Συνοδεύει την ελληνική κουζίνα στις “κόκκινες” εκφράσεις της.

Υπόλοιπα Κρασιά

foinikas-aspros-peris
ΑΣΠΡΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
foinikas-roze-peris
ΡΟΖΕ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
foinikas-mauros-peris
ΜΑΥΡΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ